torsdag 28 februari 2008

Fru Skipper!

Bara en kort reflektion till innan jag måste gå och lägga mig!

Kollade på Du är vad du äter idag! Jag kan inte hjälpa det, programmet är som en drog! Tjejen som var med idag led av en ätstörning. Hon åt ingenting på dagarna och hur mycket som helst på nätterna. Visserligen led hon inte av någon enorm övervikt men hon mådde ju givetvis väldigt dåligt!

Vet inte om det bara var jag som upptäckte den något mildare tonen hos fru Skipper. Det var inte lika mycket skuldkastande och"du dödar dig själv med det du stoppar i dig". Och vad hände...tjejen lyckades kanonbra!

Bara en fundering...nu är det hög tid att sova!

Revanch!

Jag fuskade ju lite lätt igår. Men det tog jag igen runt joggingspåret idag! Även fast det var motigt att ta sig ut gick det faktiskt riktigt bra, det blev inte 40 minuter som planeringen men i alla fall 30. Det roligaste var att det var första gången jag kände att jag sprang fortare än vad jag brukar.

Kanske de fasansfulla styrkeintervallerna på terrortrainern börjar ge resultat!

onsdag 27 februari 2008

Fuskat....

...har jag gjort idag! Eller litegrann i alla fall! Jag hade planerat att sticka ut och springa men motivationen tröt, vinden ven och bokrean lockade.

Det blir till att ta nya tag imorgon!

Om motivation har jag kommit på det här: Det är lättare att motivera sig till att komma ut och träna på kvällen efter jobbet om man har laddat för det en hel dag och till exempel ätit en ordentlig lunch, vilket jag missade idag.

Men jag kom i alla fall hem från stan med tre skitsnygga nagellack! Ingen bok dock...

tisdag 26 februari 2008

Trainer-terror

Det är svårt att hinna med långa träningspass på vardagskvällarna därför har det blivit en hel del trainer den här vintern. Vad det handlar om är att sätta upp cykeln på en grej där bakhjulet snurrar men framhjulet står still. Det blir som att cykla motionscykel men på sin egen cykel.

Fast egentligen tycker jag att det har väldigt lite med cykling att göra. Cykling är kul och fart och vind. Trainer är bara svettigt och jobbigt och dessutom låter det fruktansvärt illa. Om det överhuvudtaget ska bli genomförbart måste man roa sig med något annat under tiden. Idag kollade jag på Christine på kanal 5 en helt fantasktiskt rolig komediserie!

måndag 25 februari 2008

Vilodag och veckans träningsupplägg!

De två cykelpassen i helgen känns i benen idag så en vilodag känns befogad.

Faran med en vilodag är att det lätt blir två och efter två vilodagar i rad brukar jag ha svårt att komma igång igen. Därför försöker jag planera min träning ganska detaljerat, inte bara "två-tre pass den här veckan" utan verkligen bestämma vilken dag och vilken tid. Det bästa är att skriva in det i kalendern så att man inte råkar dubbelboka sig på något annat.

Jag är inne i en period då jag försöker köra ganska många pass, 4 i veckan. Det är lite tröttsamt och svårt att hinna eftersom jag kommer hem sent från jobbet. Men jag har kommit på en jättebra grej, att köra ett stenhårt löppass på fredag efter jobbet. Då kan jag med gott samvete slappa i soffan på fredag kväll med ett glas vin och lite choklad.

Lika viktigt att planera in som vilodagar är godisdagar, i alla fall om man är soffpotatis! :-)

söndag 24 februari 2008

Så "lätt" bränner du mer fett...

Jag hittade följande artikel på aftonbladet.se idag

Självklart håller jag med om mycket av det som skrivs inte minst när artikelförfattaren i slutet utfärdar en varning för att "jojobanta" och att bara träna kortare perioder. Det ska handla om långsiktiga mål och en sund livsstil. Självklart säger jag men ta då en titt på det träningsprogram som den så kallade "brännar-veckan" ska innehålla....träning alla dagar utom söndag. Visserligen är det några "promenadpass" men är du inte van att träna vet jag av erfarenhet att den här typen av träning sällan lyckas.

Är du inte van att träna måste du börja lugnt med kanske ett par pass i veckan för att sedan öka. Annars tröttnar du, tro mig jag har varit där. Nackdelen är givetvis att det tar längre tid innan resultaten visar sig men om det nu handlar om långsiktighet och livsstilförändringar kanske det är värt det, eller?

Om väder och VIND


Det är tydligen vår nu enligt metrologerna på SMHI. Själv tycker jag mest att det liknar höst!

I helgen har jag kört två pass på cykel, i lördags dagen efter den stora STORMEN blev det nästan fyra mil. Jag sköt upp cyklandet in i det sista eftersom blåsandet (igen enligt SMHI) skulle lugna av ju längre dagen gick men till slut kunde jag inte vänta längre utan fick bita i det sura och bege mig ut.

De första två milen flöt jag fram med vinden i ryggen men när jag vände och skulle hem var det inte lika roligt. Känslan var som att cykla rakt in i en vägg och sedan fastna där. Det gick inte att utnyttja farten i nedförsbackarna utan för att komma någon vart överhuvudtaget var det bara att trampa på. Till slut tog jag mig hem i alla fall, med värkande lår och iskalla kinder...sällan har en kopp te smakat så gott.

Idag (söndag) blev det ett något kortare pass men istället hade vinden fått sällskap av ytterligare ett element...regnet.

Varför beger jag mig ut och cyklar i detta väder? Det finns ingen cyklist som kan tycka att det är roligt, eller? Jag tänker så här, om jag bara ska träna utomhus när det är fint väder hur mycket träning får jag då? Dessutom känner jag mig betydligt mer nöjd med min insats när jag kommer hem om jag har cyklat en runda i motvind och regn än om jag cyklat i fint väder. Så jag fortsätter cykla tills vindbyxorna ruttnar på mina ben men jag fortsätter också drömma om fina sommardagar!