torsdag 26 juni 2008

Nya bromsen har anlänt...

Idag hämtade jag min nya FRAMbroms (inte bak som jag skrivit i tidigare inlägg). Pojkvännen var snäll och monterade den på en gång. Den kändes riktigt bra, inte för att jag riktigt vet vad jag pratar om men vi kan väl säga bättre än den gamla i alla fall! :-)

Vädret ser lovande ut inför morgondagen så det blir till att sticka ut på en cykeltur, det var längesedan sist nu!

onsdag 25 juni 2008

Man behöver väl inte skämmas för att man kommer sist...någon ska ju göra det också!

Ungefär så känner jag inför simningen i Vansbro. Jag skiter fullständigt i hur det går, bara jag tar mig igenom det. Det kan kanske verka som en sund och verklighetsförankrad känsla men faktum är att jag vill inte känna så. Jag vill göra bra ifrån mig, egentligen gör det inget om jag kommer sist men jag måste känna att jag har gjort mitt allra bästa. Jag tror egentligen att jag KAN simma betydligt fortare än vad jag gör nu men så fort jag försöker ta i lite mer börjar jag tänka på teknik och andning och liknande och då tar det stopp. Då hamnar jag i den gamla vanliga sega lunken igen.

Idag simmade jag 1100 meter, tog 2 pauser och rättade till simglasögonen och med pauserna inräknat tog det ca 50 minuter!!! Jag vet att tiden inte är det viktiga men HALLÅ! :-) I och för sig slipper jag vändningar och lekande barn i Västerdalälven men där är det å andra sidan strömt vatten.

En positiv sak med dagens simpass var dock att jag hittat ett par simglasögon som passar mycket bättre. Pratade med min kusin som är en riktig fena på det här med simning (höhöhö :-)) och fick lite tips på vad man kunde kolla på till exempel är inte priset avgörande för hur bra glasögonen är. På vinst och förlust köpte jag därför ett par för 40 kronor på simhallen och de var bra mycket bättre än de jag köpte för mer än det dubbla på sportaffären. Visserligen blev de lite immiga men inte alls som de andra, dessutom satt de inte lika hårt runt ögonen. Däremot är de inte speciellt bekväma men enligt kusinen ska de inte vara det, man vänjer sig visst :-)

Kommer inte simma mer den här veckan, tar nya tag nästa vecka och kör tre pass.

tisdag 24 juni 2008

Gå ut hårt och öka...

Tillbaka från lilla semestern och dags att sätta igång med träningen igen. Jag hade spanat in mig på en kvällstur med Hisingens CK idag, en nätt liten tur på 5-7 mil i lagom tempo...perfekt. Bestämde mig dock för att köra ett pass löpning på förmiddagen också och tur var väl det för av cyklingen blev det ingenting. Trasig bakbroms....beställa ny....2 dagars leveranstid. Stackars cykeln får vila ett tag till.

Löpningen gick dock riktigt bra, det blev 8 km på ca 52 minuter, ingen topptid men helt ok.

En fördel med att cykeln är trasig är väl kanske att nu "måste" jag simma i veckan. Simning är ju inte min favoritgren som sagt men jag ska ta mig igenom det där j*kla tjejsimmet och då gäller det att träna.

Back in business!

Hemma från en liten semestertripp i Norra norrland, närmare bestämt Piteå. Vi har mest tagit det lugnt och skönt, kalasat på alldeles för mycket god mat och dryck men faktiskt hunnit med några träningspass också.

Det blev två kortare löppass (knappt 5 kilometer) och två simpass i ca 17 gradigt vatten Brrr. Löpningen gick helt ok med tanke på att jag inte sprungit på länge och att terrängen var lite ojämn. Simningen, ja den gick väl som den gick. Det var fruktansvärt kallt men när värsta chocken släppt gick det helt ok. Däremot passade inte våtdräkten som jag lånat överhuvudtaget så det blir till att försöka jaga reda på en ny ganska snart....några tips?

tisdag 17 juni 2008

Semester!

Nu drar vi norrut! Ska passa på att testa våtdräkten i Bottenviken! Vi får väl ser hur det går. Hur det än går kommer det nog dröja lite innan bloggen uppdateras!

Ha det fint!

Mitt nya mål...

Jag har flaggat lite för det här i tidigare inlägg. Det stora målet för säsongen förutom Tjejklassikern. Jag ska cykla Motions 6-dagars (M6) i Halland den 20-26/7. Det är som det låter 6 dagar cykling (en vilodag) alla etapper utgår från Laholm och är mellan 9,4 och 14,5 mil, sammanlagt blir det cirka 76,5 mil. Dessutom är några etapper rejält tuffa med flera klättringar över den bekanta Hallandsåsen.


Hur ska lilla jag klara detta? Sträckorna är egentligen inget problem de vet jag att jag har i mig, jag har en bit över 100 träningsmil redan. Men så många dagar i sträck? Jag antar att det blir till att jobba en hel del mentalt, tänka (ännu) mer på vad jag stoppar i mig och öva upp återhämtning. Förutom att cykla, cykla och åter cykla då! :-)


Jag ser hursomhelst fram emot spektaklet! Bara det nu inte regnar hela veckan :-(


Blev lite trött på allt det rosa...

...omväxling förnöjer!

måndag 16 juni 2008

SOMMARLOV!

Japp ni läste rätt! Fröken Soffpotatiz går på 8 veckors härlig och välförtjänt semester.

Sista arbetsdagen för läsåret blev väl inte den mest effektiva kanske men jag pysslade på ett litet tag. Sedan blev det till att åka in till stan och köpa presenter eftersom större delen av min familj fått för sig att fylla år i slutet av juni :-)

På kvällen har jag myst och firat pojkvännen som fyller år idag. Det blev ingen tårta men han hade önskat sig de smaskiga muffinsarna (heter det verkligen så?) som jag tipsat om tidigare.

Någon träning blev det dock inte tid till men å andra sidan nu har jag 8 veckor på mig att komma närmare toppform. :-)

söndag 15 juni 2008

Dagens träningsrunda!

Jag ställde faktiskt in den planerade turen med HCK idag. Lite fegt men jag kände att jag behövde sova ut en morgon och ta det lite lugnt! Jag ställde dock inte in cyklingen helt och hållet utan begav mig ut på en tur på egen hand. Planen var drygt 11 mil men vädrets makter + en felkörning gjorde att jag nöjde mig med 9,5.

Det var grymt blåsigt och kom några rejäla störtskurar, inte kul och ganska synd för benen var pigga och glada :-) Men 9,5 mil är inte fy skam. Jag har dock konstaterat att jag måste införskaffa ett par regntäta skoskydd om jag ska klara nästa cykelutmaning. Vilken den är berättar jag i ett inlägg längre fram.

To be continued...:-)

lördag 14 juni 2008

Vätternrundan!

Idag går Vätternrundan av stapeln, den stora utmaningen för alla cyklister. Pojkvännen var där med målet att köra på under 9 timmar och rullade i mål i Motala efter 8:39. Galet bra och galet snabbt! :-)

Någon gång ska jag också köra, men med ett aningen blygsammare mål än sub 9! :-)

Ofrivillig vila!

Cykling på schemat idag blev till vila med magont! Inte mycket att göra åt, mår egentligen toppen förutom det "magonda" men kände ändå inte för att sätta mig på cykeln idag. Vilar mig (förhoppningsvis) i form för morgondagens tur med HCK.

Ikväll blir det till att kolla på fotboll! Heja Sverige!

Den där j***la simningen!

Det blev faktiskt simning efter jobbet igår, 1000 m. Jag är sjukt nöjd med att jag kom iväg däremot mindre nöjd med själva träningspasset. Det gick verkligen sådär. För mig gäller det i all träning, men främst när jag simmar och springer, att komma in i rätt rytm och andning. Igår hittade jag aldrig riktigt dit! :-( Var tvungen stanna två gånger, en gång för att lugna ner andningen lite och en gång för att fixa till de där jäkla simglasögonen. De immar igen konstant!

Hur gör man för att undvika detta? Om jag köper ett par bättre (dyrare?) glasögon, immar de inte igen då?

Jag får försöka ta mig till en sportaffär och se vad som erbjuds!

fredag 13 juni 2008

I'm back!

Jag hamnade i en period med mycket låg motivation efter tjejvättern. Mitt system med godisdagar havererade totalt och mycket att göra på jobbet gjorde att jag för första gången sedan påsk (då jag var sjuk) hoppade över träningspass. Igår var jag dock fast besluten att köra cykelpasset som jag missade i tisdags (då det istället blev ett halvdant löppass) men när jag kom hem var jag så himla trött att jag somnade på soffan. Vaknade halv sju...drack ett glas vatten....krängde på mig cykelkläderna och stack ut.

Eftersom klockan var rätt mycket blev det ju inget vidare långt pass men det var riktigt riktigt skönt! Första milen hade jag riktigt go medvind men på hemvägen fick jag den mot mig istället men det gjorde inte så mycket det gick rätt bra ändå :-)

Till slut blev det 3,5 mil på 1:42:25 motvinden på slutet sänkte medelhastigheten till 20:88 km/h men det är helt ok det var ett godkänt mitt i veckan pass.

Jag blev så inspirerad att jag idag planerar att köra ett bonuspass. Har packat med mig en väska med simkläder och ett förstärkt mellanmålskit så efter jobbet blir det till att åka och simma.

Ha en bra dag!

tisdag 10 juni 2008

Vad gör man?

Varken i söndags eller igår blev det någon träning. I söndags var jag helt enkelt lat och ställde in. I går var det avslutningsfest för mina nior och då hanns det inte med. Idag har det varit skolavslutning (jag är fröken till vardags för er som inte vet det :-)) en inte alltför ansträngande och ganska kort dag perfekt att ta en cykeltur när jag kommer hem tänkte jag....men....det blåser som sjutton! Det gick knappt att gå upprätt när jag var ute. Jag hatar att cykla när det blåser så här mycket :-(

Vill dock inte hoppa över träningen helt så jag har bestämt mig för att springa en kortare runda och köra lite överkroppsstyrka. Jag flyttar cykelpasset till torsdag då GPs väder lovar 18 grader växlande molninghet och inte överdrivet mycket vind. Borde väl egentligen försöka lägga in ett simpass i veckan också, fredag kanske eller helgen, vi får se hur det blir!

Nu sticker jag ut och springer, jag hoppas att jag slipper få ett träd i huvudet!

söndag 8 juni 2008

Tjejvättern!

Före starten i Motala

Igår var det så dags! Första sträckan i min tjejklassiker! Jag hade lovat att ta det lite lugnt och vänta in min inte så cykelvana syster och mamma. Så det blev en ganska behaglig resa, vi hade väldigt kul och stannade i nästan alla depåer och käkade bullar och drack blåbärssoppa. Vädret var kanon, större delen av tiden lätt molnlighet och lite vind (det kom till och med några regnstänk) mot slutet när vi åter närmade oss Motala klarande det upp och solen kom fram och värmde oss rejält. Loppet gick kanon, inga incidenter, punkteringar eller liknande en härlig dag på cykel helt enkelt.

Tiden, inget att prata om tror att det totalt blev strax under 5 timmar med alla pauser men lyckades få ett snitt på drygt 21 vilket är helt ok.

Resultatet från Motalaresan blev förutom en härlig cykeltur ett par nya ljusblå cykelhandskar (att matcha min ljusblå styrlinda :-)) ursnygga!

Och bilresan hem? Jodå det gick bra jag var ändå hyfsat pigg efter loppet så tröttheten var det ingen större fara med, värre var tristessen...roade mig med att sjunga med högt till radion och äta alldeles förmycket godis :-) Det blir nog till att sticka ut och träna idag också för att kompensera :-)





Glad Soffpotatiz

Utsikt över Vättern, någon gång ska jag runt

hela den där sjön på cykel men då får jag nog

sluta kalla mig soffpotatis :-)

fredag 6 juni 2008

Laddar...

Sitter och laddar inför tjejvättern. Försöker kolla så att allt är med, som vanligt kommer det att bli alldeles för mycket packning men better safe than sorry är min melodi :-)

Startbeviset, cykelkläder, solkräm och vattenflaskor känns viktigast! Har jag det så är jag hemma!

Eventuellt blir detta mitt sista inlägg innan tjejvättern. Försöker få till en liveblogg men min telefon är inte riktigt med mig. Får se hur det går!

Alla som cyklar tjejvättern och halvvättern i helgen! Lycka till!

onsdag 4 juni 2008

Anmäld...

Nu har jag anmält mig och syster Yster till Vansbro tjejsim. Fattar inte riktigt hur jag ska klara det...efter tjejvättern blir det till att börja lägga in minst två pass simning per vecka. Hjälp!

I did a bad thing....

Hade himla trevligt i kväll. Käkade picknick och SPELADE BRÄNNBOLL med några kollegor. Nu sitter jag här med Aloe rub på mina lår igen. Brännboll...farliga grejer, passa er!

tisdag 3 juni 2008

Dålig planering och värme...

Igår blev det vilodag, idag löpning. Har börjat inse att det nog blir svårt att hinna med fyra pass den här veckan. Vill inte träna fredag innan tjejvättern och är lite upptagen imorgon det måste alltså bli torsdag, lördag, söndag om jag ska hinna. Allt hänger helt enkelt på hur fräsch jag känner mig efter Tjejvättern :-) Men det är väl inte hela världen om jag bara hinner tre pass en vecka, det kommer bli mycket träningstid i sommar!

Dagens pass blev ett "bättre än ingenting pass". Löpning i knappt 30 minuter 4-5 km, med tanke på att jag var lite stressad (var tvungen att hinna till tvättiden) och att jag inte ätit ordentligt idag gick det rätt ok.

Imorgon ska jag nog ut med jobbet och spela brännboll och sådant...jag är livrädd för att spela brännboll tror att jag ska sträcka mig, stuka foten eller liknande....jag kanske kan räkna poäng? Vi får väl se! Jag kanske är onödigt feg och försiktig...:-)

söndag 1 juni 2008

Solig backrunda med pinsam vurpa....

Japp då var cykelsäsongen igång på allvar, jag har klarat av säsongens första (och förhoppningsvis sista vurpa). Jag gav mig ut med siktet inställt på en tuff och backig runda, pigg i benen och med bra fart. Det var bara det att jag i en brant men mycket kort backe försökta köra upp med lite för tung växel och när jag insåg att jag inte skulle komma upp utan bli tvungen att sätta ned foten trasslade jag och kom inte ur pedalen. Pinsamt! Men eftersom det gick ungefär 1 km/h när jag ramlde klarade jag mig med ett skrubbsår på höger knä och en sårad stolthet. Fick meka till kedjan lite innan jag var på benen igen och snabbt flydde från the scene of the crime.


Jag övervägde ett tag att vända om och åka hem och tycka lite synd om mig själv men bestämde mig för att köra vidare. Herregud när jag var barn fick jag väl 10 skrubbsår varje dag under sommaren :-) Det var tur att jag fortsatte för det blev till slut en riktigt bra runda . Det blev till slut drygt sex mil på knappt 3 timmar lyckades hålla ett snitt på drygt 20 trots många backar och motvind på slutet vilket jag är nöjd med. Är däremot inte jättenöjd med hur mitt högra knä ser ut just nu, jag som tänkte ta på mig mina nya skitsnygga korta shorts! :-) Jag får nog försöka hitta de här grymt snygga Hello Kitty plåstren, då kanske det både känns bättre och ser bättre ut! :-)