måndag 29 september 2008

Lidingö tjejlopp...



Vilken dag! Vi startade klockan 14.10 vilket vållade en del bekymmer vad gäller måltider. Men jag lyckades få till det rätt så bra faktiskt. Det blev till att käka frukost klockan 8, ganska rejäl lunch klockan 11, en banan och en bit bar ca 1 timme innan start. Förutom matplanerandet blev det en ganska märklig morgon. Jag åt, pysslade lite med kläderna (har jag kommit ihåg allt?), vilade lite och bläddrade rastlöst i någon tidning. Riktigt segt faktiskt!

Väl ute på Lidingö pirrade det rejält i magen. Jag hade satt upp två rätt så kaxiga mål, att springa på under 1 timme och att springa fortare än syster Yster. Tyvärr visade sig att backarna på Lidingö var för mäktiga eller möjligen så har min träning de här sista veckorna varit lite för bristfällig. Jag nådde inte något av mina mål - men jag är faktiskt rätt nöjd ändå! :-)




När starten gick satte Syster Yster av i ett rasande tempo, jag gjorde mitt bästa för att hänga på men när vi närmade oss första backen slog jag av på takten för att inte knäcka mig totalt redan från början. Tror att det kanske var ett taktiskt misstag för i och med att ett stort gäng tjejer då passerade mig blev det rejält trångt i backen och jag var tvungen att slå ner på takten ytterligare. Men men...man lär sig något nytt varje dag! :-)

Första kilometern gick annars helt enligt planen, till och med lite fortare. Allt kändes toppen. Kilometer 2-5 gick lite långsammare och jag började inse att under 1 timme skulle bli svårt. När jag lyckats besegra den mytomspunna aborrbacken (jag gick visserligen en liten bit men sprang det mesta) kände jag mig oövervinnerlig. Kilometerpasseringarna sjönk då igen och närmade sig 6 minuter som var målet. Sista backen var riktigt tuff (kanske var jag trött döh :-)) så där gick jag. När det var två kilometer kvar stannade jag och strechade ett krampande knä men sedan var det bara att ösa på. Upploppet var riktigt långt och härligt, på något underligt vis orkade jag både med att spurta om några och att vinka till hejarklacken (pojkvän, mor, far, svåger, syskonbarn och SYSTER...som lyckats spurta i mål 3 minuter innan mig).

Klockan stannade på 1:07:20, med andra ord en bit ifrån målet men vem bryr sig! Jag gav järnet, tog ut mig rejält och hade riktigt kul! Jag kanske till och med gör det igen någon gång... :-)

lördag 27 september 2008

Dagen före...

Imorgon är det dags för tredje etappen i min tjejklassiker, Lidingö tjejlopp! Idag har jag hämtat nummerlappen och vandrat runt lite på stan med pojkvännen. Fyndade ett par cykelbenvärmare för 50 kronor (!!!), en långärmad funktionströja, ett par löpartights och ett par riktigt snygga kängor! På kvällen åt vi middag hemma hos syster Yster och la upp taktiken för morgondagen :-) Känner mig riktigt laddad men vi får väl se hur det går....fortsättning följer!

torsdag 25 september 2008

Genrepad....

Det blev ett 5 kilometer långt genrep ikväll. Det gick väl sådär jag var trött i både huvudet och kroppen efter friluftsdag på jobbet och lite slarvig mat. Men visst brukar man säga att ett dåligt genrep ger en bra föreställning? :-) Jag får hoppas på det i alla fall! Imorgon drar jag och min hejarklack (pojkvännen) till Stockholm!

tisdag 23 september 2008

Kraftsamling...

Det blev ett par intervaller i jobbiga backen idag + jogg dit och hem. Det kändes faktiskt riktigt bra, vilket bådar gott inför helgen. Den enda som var lite trist var att jag märkte hur tidigt det egentligen blir mörkt nu. Höst...brrr!


Jag laddar för en lugnare och längre löptur på torsdag också men sedan blir det inte mer innan söndag!


måndag 22 september 2008

Bacillskräck...




Idag började jag helt plötsligt känna av bacillskräcken! Har aldrig upplevt den speciellt tydligt tidigare men helt plötsligt hörde jag folk nysa och hosta överallt. Jag jobbar ju på en skola, vilket jag älskar, men idag förvandlades helt plötsligt alla gulliga ungar till slemmiga monster som lånade mina pennor och TUGGADE PÅ DEM! "Du den där kan du behålla" liksom...

På väg hem var bussen proppfull så jag blev jätteglad när jag fick en sittplats, enda tills tanten bredvid mig började hosta och snörvla rakt i mitt öra. Behöver jag säga att jag höll andan hela vägen hem...
Jag tror att jag är lite nervös för Tjejloppet på söndag... :-)

Nu ska jag gå och koka en kopp grönt te med honung för att döda alla eventuella baciller som smugit sig ned i min hals idag. Jag satsar på tankens kraft och huskurer...hoppas det räcker till på söndag!

lördag 20 september 2008

Imponerad...

Igår blev det löpning med backintervaller, grymt tungt. Jag var helt slut, svetten dröp och på pulsklockan noterades de högsta värdena på mycket länge men jag känner mig ändå otroligt nöjd och glad.

Jag fick sällskap av pojkvännen fram till tuffa backen på 5:an sedan körde vi järnet upp och vilade på vägen ner. När jag var på väg upp den fjärde och sista gången kände jag mig som en elefant, orkade knappt lyfta fötterna, men då drog jag mig till minnes när jag precis börjat springa. Min inställning till den här backen var då att "den orkar jag aldrig springa upp" för jag fick alltid stanna och gå en liten bit. Jag kommer väl ihåg första gången jag faktiskt sprang uppför hela, visserligen höll jag på att dö när jag väl kom upp men jag kommer ihåg hur glad jag var över att jag faktiskt klarade det. Det var förra sommaren, igår sprang jag alltså upp FYRA gånger! Hah! Klar förbättring! :-)

Om precis en vecka går starten för Lidingö tjejlopp, jag kanske inte är i min allra bästa form men det känns i alla fall helt ok och jag är övertygad om att jag kommer klara det! Abborbacken here I come! :-)

torsdag 18 september 2008

Jag har slagit vad med mig själv...

När jag i början av den här veckan tryckte ctrl-alt-delete bestämde jag mig för att vara stenhård mot mig själv de två veckor som var kvar till Lidingö tjejlopp. Stenhård innebär inget godis och inget fika. Vad jag "vinner" om jag klarar det här har jag inte riktigt bestämt jag får väl komma på någon bra belöning (som inte är att jag äter massa godis direkt efter loppet).


Än så länge har jag klarat det riktigt bra. Idag möttes jag av frestelser i form av kladdkaka i personalrummet (jag älskar kladdkaka) och en riktig blodsockerdipp på vägen hem (ingen höjdare när man passerar minst 5 Pressbyråer) men jag tog till lite torkad frukt istället. Kanske inte mycket bättre än godis egentligen men men... :-)


onsdag 17 september 2008

Ingen bra dag...


Sprang tuffa milspåret i Skatås idag. Det gick verkligen inte bra :-( Efter tre-fyra kilometer var jag igång och sprang på helt ok enligt mig. De sista kilometrarna blev dock en riktig pina. Som vanligt känns det som att flåset finns men benen orkar inte, surt! Ännu surare var att jag började få ont i höger fotled, det kändes inte alls bra faktiskt. Men jag har bestämt mig för att försöka ignorera det, så kanske det försvinner av sig självt :-)

Imorgon blir det vila men målet är att springa milen en gång till den här veckan. Förmodligen blir det någon gång i helgen, förhoppningsvis hinner jag med ett lugnare pass på fredag också! Vi får se!

tisdag 16 september 2008

Omstartad...

Jag tror faktiskt på allvar att jag är på väg tillbaka efter min "svacka" nu! Idag kände jag stenhårt för att sticka ut och springa men tyvärr räckte inte tiden till. Men imorgon....

Det kändes dessutom riktigt skönt att vakna med träningsvärk imorse :-)

Synd att det bara är 11 dagar kvar till Lidingö tjejlopp! :-)

måndag 15 september 2008

Ny utmaning...

Det som motiverar mig är att ständigt anmäla mig till diverse motionslopp och annat. I år har jag hunnit med ett helt gäng...men frågan är om det här inte kommer att bli det galnaste :-)

Rosa bandet 24-timmars spinning

Jag kommer dock inte att sitta på en spinningcykel i 24 timmar utan är anmäld i ett lag med några sköna tjejer från HCK , så vi kör någon slags stafett. Jag har inte riktigt förstått hur det funkar, men det lät som en kul grej och det är ju för ett riktigt gott syfte!

Tryck ctrl-alt-delete för att starta om...

Det går inte så jättebra just nu - varken med träningen eller kosten eller bloggandet. Men nu är det färdigfuskat. Ska jag klara Lidingö tjejlopp med hedern i behåll gäller det att klämma in några bra löppass de här sista veckorna och ladda med annat än pizza och smågodis.

Idag är det måndag och dags för omstart. En alldeles ypperlig vecka! Jag har inga måsten på kvällstid och ingenting planerat i helgen och därmed inte heller några ursäkter.

Har precis kommit tillbaka från en löptur. Det fick bli gamla klassiska "åttan" i Skatås. Luften var kall och "höstig" och benen läskigt stela...men jag tog mig runt, det gick till och med helt ok! Ett pass avklarat, nu gäller det att försöka klämma in tre till!

onsdag 10 september 2008

Blogg-kramp...

Vet inte vad jag ska skriva nu... har ingen riktig inspiration. Kanske kan jag skriva något om Lance Armstrongs comeback till cyklingen? Eller hur gott det kändes efter Mjörn runt? Med lite distans till det är jag faktiskt riktigt nöjd med min insats. Eller också kan jag skriva om hur stressad jag känner mig inför Lidingö tjejlopp?

Jag vet inte riktigt...

Tror att det blir en städinsats här hemma ikväll för att sedan satsa på löpning imorgon. Förhoppningsvis regnar det inte då, men mest troligt gör det väl det! Som vanligt!

Ha det fint!

söndag 7 september 2008

Mjörn runt!

Idag var det dags för sista cykelloppet för säsongen...Mjörn runt! Klockan ringde 06:00, genast började jag fundera på vad jag gett mig in på. Metrologerna hade lovat ok väder....vädret utanför fönstret var NOT ok :-) Ska jag verkligen göra det här? Jag känner återigen på mitt krånglande bakdäck, den här gången hoppas jag nästan att det är punka, men no no...

Äh skämt åsido. :-)

Det är tufft att gå upp klockan 6 på söndagar, det är galet tufft att cykla 10 mil (helst när det störtregnar de första 4) men ändå gör jag det, varför? Jo för att det faktiskt är ganska kul också, det är ett grymt bra träningspass och det är svårt att ge sig ut på liknande träningspass på egen hand, dessutom träffar man en brokig samling människor som gillar att cykla och det är ju bara KUL!

Ber om ursäkt för det något osammanhängande inlägget, jag är rätt så trött faktiskt, det jag försöker säga är att jag cyklade och blev blöt men det gick bra och jag hade kul. Kommer inte ihåg tider och km/h och sånt nu så det tar vi vid ett senare tillfälle!

Ha det fint!

fredag 5 september 2008

I'm alive...

...men bara nätt och jämt! :-)

Det har återigen inte varit någon supervecka vad gäller träning, snarare en superjobbig jobbvecka! :-( Det har inte blivit någon träning sedan i löpturen i måndags och jag kommer knappt ihåg sist jag cyklade. Cykeln har stått parkerad i vardagsrummet men punkat bakdäck ett bra tag nu vilket inte är speciellt bra med tanke på att det är Mjörn runt på söndag.

Men vem vet, jag kanske har vilat mig i form, eller så kanske jag cyklar som en gud när jag inte har några förväntningar på mig! :-) Såg till min glädje att det lovas lite bättre väder på söndag, vilket kan vara en förutsättning för att jag ska fixa det överhuvudtaget! Jag ska fixa några slangar i eftermiddag och sticka ut på en testtur imorgon. Ikväll blir det till att slappa och försöka ta igen lite förlorad sömn!