fredag 31 december 2010

Gott nytt år!

Årets sista inlägg! Skålar i alkoholfri skumpa och laddar för ett nytt och intensivt träningsår!

Skickat från min iPhone

torsdag 30 december 2010

Nyårsafton imorgon...

Tänker inte ge något löfte men sitter just nu i bilen på väg hem från svärföräldrarna och filar på en träningsplanering. Har nu 5 månader på mig att gå från förvirrad småbarnsmorsa som glömmer äta lunch till halvmaratonlöpare. Tips någon? Tanken är att börja hyfsat lugnt och sedan öka distans och intensitet...

Både ser fram emot och bävar för detta! :-)

Skickat från min iPhone

söndag 26 december 2010

Annandagsträning...

Var extremt löpsugen igår men gymmet var stängt och vädret alldeles för kallt för att springa ute :-) istället blev det en riktig soffpotatisdag inomhus. Käkade julmatsrester och började kolla på House-boxen som jag fick i julklapp. Sådana dagar behövs också! :-)

Idag tog jag ingen en del av chokladfrossandet och tog mig till gymmet. Det var ganska välfyllt så tydligen tänker fler som jag :-) Träningen blev drygt 3 km på löpbandet följt av styrka överkropp. Det var längesedan jag körde styrka på gymmet och jag förvånades över att jag faktiskt lyckades lägga på ganska mycket vikt. "Lyft med liten bebis" är tydligen underskattad styrketräning!

fredag 24 december 2010

God jul!

Smög upp långt före make och son för att köra igenom yoga-dvdn. Det gick inte alls lika bra den här gången, kände mig stel och trög, men det var skönt att få en lugn stund för sig själv innan julstöket drog igång.

Har haft ett litet julkalas med enbart svåger med familj, men det blev mycket mat och klappar i alla fall. För att inte tala om choklad, tur att det bara är jul en gång om året!

Imorgon hoppas jag på att få sova länge, ta det lugnt, kolla på någon julklappsdvd och kanske ta en löptur, om det inte är för kallt...då blir det gymmet på annandagen! God jul! :-)

onsdag 22 december 2010

Yoga...

Idag hann jag äntligen igenom hela yoga-dvdn, skönt och roligt! Borde ha som nyårslöfte att göra detta en gång i veckan, är ruskigt stel!

tisdag 21 december 2010

Dagens snabbaste tips!

Istället för att kavla pepparkaksdegen, rulla till en "rulle" (eller köp färdig) och låt den ligga i kylen ett tag! Hyvla sedan degen med osthyveln och grädda som vanligt! Kakorna blir som stora tunna kex! De blir verkligen lövtunna så pass upp när du gräddar, det går fort!

måndag 20 december 2010

Dagens träning!

Snabbt, effektivt och en aning stressat! En stund på trainern och två program från poworkout-appen. "Slanka ben" och favoriten "stabil mitt". Lillkillen betraktade från lekmattan, full av beundran men mot slutet något uttråkad :-)

Skickat från min iPhone

Dagens pyssel!

Tur att jag inte blev arkitekt! Men nu luktar det jul i köket i alla fall! :-)

Julutmaningen vecka 5/7

Julvecka...vad kan vara ett realistiskt mål att hinna/orka med?

Förra veckans magsjuka har lett till att jag ligger hyfsat långt efter i julplanerna så jag har en del att baka och pyssla. Egentligen ska jag inte göra så himla mycket men allt tar ju längre tid med Lillkillen.

Jag vet ju att det kommer att ätas kakor och julgodis den här veckan, det är inget realistiskt mål att försöka begränsa detta. Istället väljer jag att koncentrera mig på att hålla matrutiner, d v s frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. Då brukar det bli lättare att inte överdriva godisätandet. Jag har världens chans att jobba med mina egna matrutiner just nu eftersom jag faktiskt håller på att lära Lillkillen matrutiner. Han är fortfarande på "smakportionsnivå" så det blir inte så stora mängder mat men de senaste dagarna har han i alla fall ätit frukost, lunch och middag.

Till frukost kokar jag havregrynsgröt lite lösare och blandar i rivet päron, lunch blir någon grönsakspuré och till middag blir det en portion barngröt. Det verkar som att han gillar det mesta, grönsakspurén är fortfarande favoriten (morot och palsternacka mums!), det enda han faktiskt rynkat på näsan åt och spottat ut är mosad banan, trodde att alla barn gillade det! :-) Utöver de små smakportionerna ammar jag för fullt och eftersom det fungerar bra tänker jag fortsätta med det ett tag till.

Angående träningen den här veckan är målet att hinna med tre pass varav ett löpning. Tänkte att juldagen skulle bli en bra gym-dag (julstressen över och maken ledig) men då är det tydligen stängt på mitt gym :-(. Förutom löpning blir det trainer, poworkout och kanske yoga, har köpt min första yoga-dvd. Tänkte att det skulle vara perfekt träning när Lillkillen sover men jag har inte lyckats ta mig igenom de första solhälsningarna ännu.

Ha en bra dag!

En stor och en liten portion havregrynsgröt!

söndag 19 december 2010

Grönsaker till jul...

I år firar vi jul här hemma, för allra första gången! Världens chans att införa nya traditioner på julbordet! Än så länge har jag haft lite dålig fantasi och inte så mycket idéer men den här tycker jag verkar god och enkel, det behövs lite mer grönsaker på julbordet!

fredag 17 december 2010

Julutmaningen vecka 4

Det går inte bra. Magsjukan höll i sig längre än planerat. Har känt av lite vätskebrist och har haft svårt att få i mig ordentlig mat. Inte så mycket för att jag har mått illa utan för att jag helt enkelt inte varit hungrig.

Lite mat = ingen energi = ingen träning!

Till råga på allt har vår annars så godmodige son gått igenom en period av svårt att sova. Inte bara på natten utan även på dagarna! Och när han har varit vaken har han helst velat ha mig i sin direkta närhet hela tiden. Sådant tar också energi!

Men nu är det slut på ursäkterna. Istället för att stressa över att den här veckan blev så dålig tänker jag lägga på en vecka på julutmaningen. Istället för 6 veckor blir det alltså 7! Så kan man väl göra?

Nästa vecka blir väl den stora utmaningen att hinna träna trots julstök. Ska fira jul här hemma i år och den här veckan har det ju som sagt inte blivit så mycket gjort! Hoppas på att hinna några vändor till gymmet i mellandagarna när maken också är hemma!

måndag 13 december 2010

Vecka 4 julutamningen - tuff start!

Jag är fortfarande körig i magen. Känner mig inte sjuk men inte heller frisk, skum känsla. Åt ett ordentligt mål till middag i alla fall och det gick ok. Kände mig mycket piggare efteråt men magen, den är skum! Lyckades även smitta maken som varit rejält däckad idag, ungefär som jag var i lördags. Lillkillen är tack och lov pigg och frisk, väldigt pigg och frisk...visar inga som helst tecken på sympati för sina sjuka föräldrar! :-)

Ingen bra start på vecka 4 med andra ord, men jag kommer tillbaka!

söndag 12 december 2010

Däckad!

Jag är rädd för att jag klämde det där knappa kilot (och lite till också) redan igår, är magsjuk! Ska inte gå in på detaljer men igår var jag rejält nere, låg i sängen och frös så jag skakade. Lillkillen fick hänga med sin pappa och kom in mellan varven för att ammas. På natten var jag febrig, drömde konstigt och hade ont i kroppen. Mot morgonsidan kände jag mig lite piggare, åt lite yoghurt och försökte somna om!

Idag har det varit bättre, har haft världens huvudvärk och varit lite småsnurrig men det är mest för att jag inte fått i mig så mycket mat!

Satsar på att vara frisk imorgon! Det gäller att tänka positivt! :-)

Skickat från min iPhone

lördag 11 december 2010

800 gram...

...är allt som återstår. Sedan är jag tillbaka till vad jag vägde vid inskrivningen på MVC. 800 gram, känns inte som så mycket. Undra om jag hinner klämma det innan nyår? Nu är ju i och för sig vikten långt ifrån allt, har en bra bit kvar till "toppformen", men det känns rätt gott i alla fall! :-)

Funderar på hur det kan komma sig att jag, som brukar ha lätt för att gå upp och svårt att gå ner, har tappat nästan allt på lite drygt 4 månader? Gick upp nästan 22 kg under graviditeten!

fredag 10 december 2010

Tar det lugnt...

Ibland måste man vila, njuta och bara vara! Diskbänken svämmar över av disk, borde vika tvätt, baka bröd och dammsuga...men jag väljer att strunta i det!

Ligger på sängen och läser Lillen ligger bredvid och sover, livet är härligt och idag är det fredag! :-)

Skickat från min iPhone

torsdag 9 december 2010

Julutmaningen!

Det går helt ok faktiskt! Inga sötsaker ännu, bra lunch varje dag och ett av (minst) två träningspass är avklarat. Körde 10 min uppvärmning på trainern och sedan 4 program från poworkout-appen: stark rygg, stabil mitt, slanka ben och fast rumpa. Det där med benen känns redan, kommer nog att ha träningsvärk imorgon!

Barnmatsfabriken!

Resultatet av kvällens moskok...

I den röda formen (som egentligen är någon slags småkaksform): majs, potatis och palsternacka, i de stora burkarna: morot och palsternacka , i de små burkarna: broccoli och potatis samt palsternacka och potatis. Lillkillen fick provsmaka ett par skedar av palsternacka och potatis något han verkade gilla!

Det här tog en dryg timme aktiv tid (var tvungen ta paus för att mata och lägga Lillkillen) och kommer räcka väldigt länge. Känns bra att ha mycket barnmat i frysen för att slippa köpa så mycket färdigt! Var dessutom tvungen att passa på att göra något av en påse fina ekologiska palsternackor som jag köpte i helgen, kunde inte ha blivit något bättre! :-)

Om tomten ser det här så skulle jag behöva fler sådana här fina burkar från babylooba så att jag kan koka ännu mer smaskig barnmat, det var dessutom riktigt roligt! :-)

Lagar barnmat...

Mysigt, lite pyssligt och eko såklart! :-)

tisdag 7 december 2010

Plufsig dag...

Trots att Lillkillen sovit som den lille prins han är så har jag varit seg och trött hela dagen. Känner mig plufsig och uppblåst och har (som väntat) ont i axlarna efter gårdagens tuffa barnvagnspromenad.

Förmodligen hade det enda rätta varit att sticka ut idag också men jag kunde inte hitta energin. Istället har jag fått gjort en del här hemma, plockat i ordning efter helgens kalas och tvättat ett jätteberg! Självklart har vi också hunnit med att busa på lekfilten, läsa saga, lyssna på musik och annat mys som hör till föräldraledigheten!

Med julutmaningen har det gått ok, har ätit lunch och hoppat över godis. Den enda lilla tveksamheten var att jag bakade scones till eftermiddagsfikat och åt lite för mycket...antar att det är därifrån den plufsiga känslan kommer!

Nya tag imorgon, tydligen ska det komma mer snö men blir det inte alltför mycket ska vi tills stan och gå på barnvagnsbio. Kanske hinner vi fixa ett par julklappar också. Men dåligt väder eller inte så ska vi ut. Även om det är snöstorm så borde vi kunna ta oss ner till fruktaffären och handla apelsiner :-)

måndag 6 december 2010

Julutmaningen vecka 3

En bra vecka på alla punkter avslutades med kakfrossa till helgen. Har haft namngivningskalas för Lillkillen och bjöd på massor av hembakat så det var ju väntat att jag skulle äta en del. Tänker kompensera det med att försöka mig på en helt godisfri vecka, har inget speciellt planerat i helgen så det borde inte vara en omöjlighet!

Idag har jag och Lillkillen forcerat snövallar och varit på promenad med några från mammagruppen. Det var en riktigt fin vinterdag och på caféet (ingen mammapromenad utan fika:-)) valde jag en smaskig smörgås med keso och avokado. Egentligen brukar jag inte räkna barnvagnspromenader som träning men idag, med all snö som fallit i Göteborg var det rejält jobbigt. Kommer nog att ha ont i armar och axlar imorgon så jag får kanske köra ett benpass :-)

torsdag 2 december 2010

Dagens träning!

Har precis avslutat veckans tredje pass, Lillkillen ville inte riktigt sova hela tiden! Det blev i alla fall 20 min cykel, mage, rygg och streach! Och det BLEV 3 pass, nöjd! :) Resten av dagen blir det till att mysa och förbereda helgens kalas!

onsdag 1 december 2010

Mjölkfritt!

När Lillkillen började få lite ont i magen för ett tag sedan testade jag att ta bort allt med komjölk ur min mat. Efter en vecka gav det mycket goda resultat! :-) Nu har jag börjat "fuska" lite med mjölkprodukter men utan att överdriva och märker ingen direkt försämring så det verkar vara något övergående.

Att leva mjölkfritt är inte så jobbigt som man kan tro. Jag dricker väldigt sällan mjölk utan använder det mest i gröt eller matlagning och då fungerar det lika bra med soya- eller havremjölk. Jag äter yoghurt ibland men då gick det lika bra med soyayoghurt (den är lite läskig i konsistensen men blir helt ok om man rör den). Istället för crème fraiche eller matlagningsgrädde har alpro soya en bra matlagningsgrädde som fungerar perfekt! Har t o m testat baka småkakor på mjölkfritt margarin och det gick helt ok, inte som riktigt smör kanske men godkänt.

Det enda som var ett problem var smörgåspålägget. Älskar nämligen ost! Uteslöt ju i och för sig enbart komjölk så getost åt jag ibland men det blir lite dyrt i längden, samma sak med skinka och andra köttpålägg. Till slut hittade jag den här färskosten från tofuline som även gör jättegod mjölkfri glass...

Har testat alla smaker och jag tror att jag gillar original bäst med paprika och lite salladskrydda på! :-)