fredag 30 december 2011

Nyårslöften eller nyårsdrömmar?

Det här med nyårslöften är inte riktigt min grej men när supercoola Sportyspice skrev att hon istället för nyårslöften skrev ner sina nyårsdrömmar kände jag mig lockad. Drömmar ska inte kännas som måste, drömmar ska inte vara begränsande och drömmar ska vara roliga. Saker som du verkligen vill uppnå under året helt enkelt.

Så här kommer de mina drömmar inför 2012

- Bli en bättre löpare generellt, våga springa längre och snabbare.
- Springa Göteborgsvarvet på under 2 timmar
- Gå en yogakurs.
- Vid något tillfälle springa längre än en halvmara (21 km)

Jag drömmer om en del andra saker också men de är inte så träningsrelaterade så de hör inte riktigt hit. Som synes kommer 2012 bjuda på en hel del löpning. Det kommer krävas mycket träning men än mer planering för att få det att gå ihop. Jag kommer fortsätta blogga men ska göra om här lite och fokusera enbart på träning och kommer mest troligt inte att uppdatera lika ofta.

2012 Bring it on!

torsdag 29 december 2011

Utmaningar....

Det annonseras utmaningar till höger och vänster i bloggvärlden. Spännande och peppande men jag kan ju inte vara med på alla.

- Lofsan utmanar oss att under 10 veckor komma ur vår bekvämlighetszon, kan kanske behövas.

- Spark i baken lockar med ett par schyssta skor till den som under två månader samlar ihop flest minuter i Nike Training Club.

- Runners world presenterar nyårslöftet vilket innebär träning varje dag under januari och lockar med fina priser från Asics.

- Min favoritapp Poworkout kommer inom kort att lansera en utmaning på sin facebook-sida

Har för mig att jag läst någon mer men kan inte komma på det just nu. Vad säger ni? Någon som är på? Jag tänker att jag ska ju ändå träna så kan jag kamma hem ett fint pris av bara farten och dessutom få lite råd och pepp av andra under tiden kan det ju inte vara fel.. För tillfället är det Runners World och Poworkout som lockar mest, men vi får se, har ju ett par dagar på mig :-)

Man vet att det blåser mycket när...

...de på trafikinformationen säger att Älvsborgsbron är avstängd. Det har hänt några gånger i år. Hoppas att det lugnar av mot kvällen så jag hinner med ett löppass idag också, men vi får se. Inte värt att blåsa i sjön för några kilometer löpning!

Den där bron i ett annat väder...

Fördelar med hemmaträning...

1) Du kan se ut precis hur du vill. Urtvättade träningskläder, inget smink, inga glasögon...vem bryr sig?
2) Du väljer musik själv, idag blev det tv och tour de ski!

3) Du har en egen hejarklack4) Du behöver inte tänka på barnpassning!

5) Det är i stort sett gratis.

6) Du kan träna precis när du vill.

7) Du har nära till kylskåpet efteråt.

8) När du tränat klart kan du njuta av en lång, varm dusch eller kanske ett bad!

Nackdelar? Fokusera inte på dessa, bara kör!

Dagens pass blev förresten 4 poworkouts med fokus på rygg. 1 pass kvar idag och 4 kvar i år!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 december 2011

Hemma igen...

Tillbaka hemma i Göteborg. Igår blev det ingen träning, mest en massa bilåkande. Idag inledde jag med 4 km löpning och eftersom jag springer i Göteborg fick jag inte helt otippat testa min nya regnjacka! Den funkade finfint, även löpningen kändes finfin för första gången på mycket länge...

Typ 5 pass kvar...tror jag, får räkna senare!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 26 december 2011

En annan dag...

4 km löpning tillsammans med SysterYster. Tredje dagen i rad. Kände mig seg efter sen kväll och många chokladpraliner, men det var skönt att komma ut!

Efteråt tänkte jag och maken ta en shoppingtur i Bromma blocks men vi ångrade oss på vägen och nöjde oss med ett besök på Decathlon, ett nytt sportvaruhus i Ulvsunda med brett utbud och billiga priser. Upp & hoppa-Sofy kallar den för "sportvärldens svar på Rusta" och jag är böjd att hålla med. Kom dock hem med en liten kasse...regnjacka (som jag hittade på cykelavdelningen), brett rosa pannband för löpning, vätskebälte med två flaskor och ett par rosa löparstrumpor. Hela kalaset gick loss på ca 380 kronor. Om det var ett bra pris återstår att se!
- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 25 december 2011

Tomten vet vad som behövs...
Delar av julklappsskörden! Broddar och löparstrumpor, tack Tomten nu är jag redo!

Dagens träningspass blev ett improviserat intervallpass tillsammans med kära mor. Mamma "powerwalkade" och jag sprang, fram och tillbaka för att få lite sällskap. Det blev både ganska långa intervaller, lite kortare spurter och två vändor i en trappa. Totalt drygt 5 km.

Idag har julfirandet fortsatt tillsammans med SysterYster och hennes familj. Mer julklappar, mer mat och mys! Imorgon hoppas jag kunna lura med mig just SysterYster på en löptur...

7 pass kvar innan det är dags att skåla in det nya året!

Posted using BlogPress from My iPhone

lördag 24 december 2011

God jul!

Inte ens tomten var vaken när Lillen satte igång att babbla klockan 6 imorse! Antar att han är spänd av förväntan inför vad som komma ska :-)

Trots trötthet har maken och jag hunnit med en kort löptur. Lillen lekte i parken med mormor och morfar.

Allt är toppen, lugnt och skönt! Önskar en riktigt god jul till min lilla men trogna läsarskara!- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 22 december 2011

Julkänslan börjar infinna sig...

Dan före dan före dan...

Egentligen har jag inte känt av någon direkt julstress. Har köpt de flesta av mina julklappar på nätet. Resten handlades under ett par timmar en förmiddag i Nordstan. Ska fira jul hos mina föräldrar så någon julmat har jag inte behövt fixa. Har bakat lite pepparkakor, saffransskorpor och lite godis som vi ska ta med oss. Skippar det här med gran i år, han den lille nyfikne hade säkert bara försökt äta upp den eller nåt. Julen är under kontroll helt enkelt...

Det som däremot har upptagit mycket av mina tankar den senaste månaden är vad som kommer hända nästa år. Men nu har även det löst sig. Jag har fått en ny lärartjänst och Lillkillen förskoleplats på en jättetrevlig förskola. Det känns naturligtvis lite pirrigt men samtidigt roligt och spännande. Träningsplanering kommer att tas till en helt ny dimension under 2012. Men mer om det senare...nu njuter vi av julen!

Och med njuter menar jag givetvis inte stoppar oss fulla med flottig mat och somnar i soffan framför "Ett päron till Farsa" eller någon liknande film. Nej njut av god mat och trevligt sällskap och ta långa promenader eller löpturer i (förhoppningsvis) vackert väder. Jag har misslyckats totalt med min träningsplan för veckan så för min del blir det en hel del träning, det blir till att jobba på om jag ska fixa #50challenge och det tänker jag! 10 pass kvar!Några bilder från Jul på Liseberg i helgen. Här infann sig inte riktigt julstämningen, det var mest trångt och turistigt men ni kanske förstår symboliken ändå!

Ännu en årskrönika!

Det börjar bli dags att sammanfatta året. Bli lite sentimental. För att sedan ta nya tag och blicka framåt...jag ska försöka hålla det kort, häng med!

Januari

Gatorna är täckta av is och jag lär mig älska löpbandet. Upptäcker poworkout och kämpar hårt med att gå ner några kilon. På "fritiden" kokar jag barnmatspuréer och skriver inlägget Barnmatsdieten som, komiskt nog, är den här bloggens mest lästa. Tack Kissie för detta, hoppas alla som letade bantningstips och av misstag hamnade hos mig kom på bättre tankar!

Februari:

Kämpar med motivationen och vikten. Hyllar hemmaträning i form av Yoga-dvd, poworkout och gymglams Hela kroppen-dvd. Lillen kryper baklänges och jag tar låååååånga promenader med vagnen.

Mars:

Deltar i en bloggutmaning. Börjar bli stressad över de stundande 21 kilometer som jag ska springa. Hyllar Gunde i ett av mina (i mitt tycke) bättre inlägg, som dock inte fick samma uppmärksamhet som barnmatsdieten! :-)

April:

Fyller 34 och får en lättare släng av åldersnoja. Får hem startbeviset. Springer mina hittills längsta pass och börjar se fram emot det där varvet med viss tillförsikt.

Maj:

This is it! Varvet närmar sig med stormsteg. Jag får problem med ryggen och blir nervös. Räknar ner och laddar, förbereder mig för att njuta av varje löpsteg. Och jag klarar det, springer Göteborgsvarvet! Här hittar ni min berättelse från loppet.Efteråt får jag mersmak, pladdrar om maror och får muskelryckningar i benen när jag ser blå streck på vägen. Bestämmer mig för att mitt första Göteborgsvarv inte kommer bli mitt sista.

Juni

Drabbas av lite lågenergi. Lillen sover dåligt, sommarkänslan vägrar infinna sig  och jag är lite allmänt ur form. Springer sakta och plockar fram Gamla Bettan igen för en cykeltur. Försöker motivera mig med diverse utmaningar men det går tungt och trögt!

Juli

Promenerar, cyklar och semestrar. Blir upprymd av ett yogapass i Trädgårdsföreningen. Firar Lillkillens ettårsdag. Cyklar två etapper av Motion 6-dagars. Totalt 22 mil.

Augusti

Varma sommardagar. Åker på semester till Norrland och springer vilse. Går även igenom en tuff period då maken bryter armen och jag får ta det mesta med Lillen. Får svårt att komma ut, är ur form och allmänt låg. Bestämmer mig för att ställa in det planerade Midnattsloppet, börjar istället sikta framåt mot nya större mål.

September

Känner mig laddad och stark. Anmäler mig till Göteborgsvarvet 2012. Börjar springa med på Friskis löparkvällar. Blir totalpepp och löparhög. Kollar på cykel-VM i Köpenhamn. Plågas av sega förkylningar mitt i allt ihop!


Oktober

Startar en galen utmaning som jag kallar Mitt liv som (halv)maratonmia. En kul grej som tyvärr inte går så bra på grund av en envis förkylning. Springer så ofta jag kan, springer tufft, springer lugnt, springer långt, springer själv, springer med barnvagn, springer med Friskis. Förundras över kroppens återhämtningsförmåga men förbannar de där förkylningarna.

November

Hakar på Träningsglädjes #50challenge. Tränar tills jag kräks...av magsjuka, inte utmattning, tvingas vila länge och är nära att ge upp utmaningen. Tvingas hoppa över de sista Friskis-passen på grund av ett trilskande knä, inte mycket rätt under den här månaden tydligen!

December

So far so good! Har inte riktigt hittat tillbaka till de långa löppassen men hittar bra strategier för att hinna/orka träna. Ligger inte riktigt lika ruttet till i #50challenge och bestämmer mig för att köra på, bära eller brista. Känner mig frisk och stark!

Det är ju ingen idé att ångra något som har hänt under året. Bättre då att blicka framåt och försöka få till det under 2012, men det får bli ett annat inlägg!

onsdag 21 december 2011

Kan man lära sig älska morgonträning?

Klockan ringde 5:30. Jag stängde av den. Låg kvar i sängen och tittade i taket en stund. Försökte höra om det regnade. Tog mig upp från sängen. Frös. Klädde på mig kläderna jag lagt fram igår. Åt lite yoghurt och drack ett stort glas vatten. Tittade på klockan, 5:54. Vad är det som är så härligt med morgonträning?

Mötte grannen utanför porten, hon hälsade glatt och tände en cigarett samtidigt som jag startade min GPS. Kände mig som en äkta hurtbulle. Snudd på superhjälte!

Tog ett djupt andetag och satte fart. Benen var pigga, "spring bara spring, längre" ropade de. Men av någon anledning gick det tungt ändå, flåset var inte där, pulsen steg och jag blev sur och trött!

Ynkliga 3 kilometer kändes till en början meningslöst, sedan tittade jag på klockan, 6:30. Känslan att i alla fall ha sprungit färdigt 6:30 är obetalbar. Kanske kan jag lära mig älska det här med morgonträning?

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 20 december 2011

Det luktar morgonlöpning...
Där hänger i alla fall kläderna redo, bådar gott. Nu får ni hålla tummarna för en god natt och att jag inte snoozar för länge imorgon!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 19 december 2011

Veckan som gick...

Känner mig inte helnöjd! Inte heller helfräsch, har en del annat än träning som upptar min hjärna just nu och därför lite dålig blogginspiration. Snart kommer jag avslöja vad det är som upptar min hjärna, måste bara landa lite i beslutet själv.

Hursomhelst, så här blev veckan:

Månd. Vagnjogg 3,5 km
Tisd. Inte nåt!
Onsd. Löpning 4 km + Poworkout
Torsd. Inte nåt!
Fred. Yoga
Lörd. Poworkout
Sönd. Löpning ca 3 km + Yoga

Prickade in 7 av 8 planerade pass. Helt ok, söndagsrundan gick värdelöst dåligt, tog en kortare runda än planerat, bara glömma och gå vidare...

12 pass och 13 dagar kvar till nyår. Målet för den här veckan blir att försöka få till lite mer kvalitet i löppassen, något lite längre + något intervallpass.  Den här veckan är det julafton och lite annat inplanerat, men det är ingen ursäkt att inte träna.

Planen blir som följer:
4 pass löpning
2 pass styrka
3 pass yoga
= 9 pass

Hinner ni med någon träning under jul? Stressa av och ta er tid, julmaten smakar bättre och ni blir piggare och gladare!

 

lördag 17 december 2011

Fint pass!

Ibland går det tungt, då får man suga åt sig av all pepp man kan få...


....säger löpbandet......säger poworkout efter varje övning......säger poworkout efter varje pass!

Jo tack jag vet! Säger jag och spänner musklerna lite extra!

Lördagens första pass blev:

- Atletisk fettförbränning nivå 12
- Formad rumpa nivå 10
- Slanka ben nivå 12
- Corestyrka nivå 12
- Tonade armar nivå 13

+ 2 minuter planka

Önskar er en trevlig helg med både träning och vila!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 15 december 2011

Vad hände med den här dagen?

- Dålig nattsömn
- Trevlig fika-dejt!
- Hämtat paket
- Slagit in julklappar (tydligen julafton nästa vecka, hade jag ingen koll på)
- Bakat pepparkakor med Lillen. Inte lätt men roligt.
- Ätit alldeles för mycket pepparkakor och på tok för mycket deg.
- Ont i magen!
- Tränat? Näe inte nåt! Hoppas på en bättre dag imorgon!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 14 december 2011

Kämpar på...

Kanske lite tråkiga uppdateringar här just nu. Det händer inte så himla mycket, men det kommer...ge er till tåls!

Träningsplanen för kvällen var löpband och skivstång på gymmet men det hanns inte med. Låg på energi var jag nära att strunta i allt. Tack vare makens peppande tog jag mig i alla fall ut. Fyra tunga kilometer blev det. Ruskigt tungt från början men det lättade lite efter ett tag, antar att jag borde sprungit längre :-)

När jag lika var igång kompenserade jag det uteblivna skivstångspasset med några poworkouts:
- Fast rumpa
- Benböjsutmaningen
- Plankutmaningen
- Corestyrka

Kan alltså räkna ytterligare 2 pass i #50challenge...16 pass kvar till nyår. Hur många dagar? Ingen riktig koll...kör järnet och ser hur det går!

Nu blir det sova!

måndag 12 december 2011

Just do it!

Veckans första löppass, ca 3,5 km vagnjogg med brännande träningsvärk i benen. Inte långt men tungt! Stannade till på lekparken för att Lillen skulle få sitt...

För första gången på länge sprang jag favoritsttåket längs vattnet. Det syntes tydligt att vattnet inte riktigt sjunkit undan sedan stormen men det gick att ta sig fram utan gondol och simfötter! Nu väntar tydligen nästa storm, brrr!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ny vecka...

Helgerna går fort, rasande fort! Endast 20 dagar återstår av 2011. 20 dagar och 19 träningspass. Det ska väl gå, eller vad tror ni?

Planen för veckan är följande:
3 pass löpning
2 pass styrka
2 pass yoga
1 bonuspass
= 8 pass

Känns rimligt, nu kör vi!

söndag 11 december 2011

Dagens...

Efter att ha frusit på lekparken kände jag mig inte lockad av löpning. Lösningen blev, som så ofta, att rulla ut träningsmattan och köra ett poworkout-pass. Det blev ett stenhårt pass med fokus på ben som jag kompletterade med armhävningar och Olgas monsterplanks + lite skön stretch. Välkomnar morgondagens träningsvärk!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 10 december 2011

Tipsar om ett bra träningsmål inför 2012!

Har ni hört talas om Göteborgsklassikern? Nästa år har du chansen att hänga med på den första. Cykla Hisingen runt, simma Göteborg simmet och spring Finalloppet. Ett utomordentligt bra träningsmål som de flesta borde klara, det är bara att sätta igång att träna.

Själv kommer jag inte att ställa upp, det är det där med simningen som är lite för tufft för en mespropp som jag. Ni som följt mig ett tag minns nära-döden-upplevelsen från Vansbro tjejsim :-) Men annars är det ju en otroligt bra idé och jag lovar att jag ska heja och peppa er som ställer upp allt vad jag kan!

Någon som är sugen?

Stan är full av vatten...
Höga flöden i Göta älv, även om kvällstidningsrubrikerna som vanligt får det att låta värre än det är. Svårt att se på bilden men jag är ganska säker på att parkeringen på den nedre bilden inte brukar vara vattenfylld! Tur att vi bor högt upp!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tog revansch...

Fortfarande blåst och regn här i Göteborg. Det gäller att hålla i hatten och simma lugnt! Nej riktigt så illa som det framställs i kvällstidningarna är det faktiskt inte, vi håller oss flytande.

Började dagen med ett kort men intensivt löppass. Försökte mig på lite rusher mellan lyktstolparna men i motvinden stod jag näst intill stilla. Pulsen steg skyhögt och det var så galet jobbigt. Drygt 20 minuter fick räcka, kompletterade med styrka när jag kom hem, benböj, utfall, armhävningar och plankan. Ett bra pass.

Strax innan middagen hade det blåsten lugnat sig, det regnade lite men inte farligt. Vad kan vara mer på sin plats än en löptur. Planen var en lugn jogg men av någon anledning blev det rätt bra fart, kan det verkligen vara så att jag börjar bli snabbare? Ska bli spännande att se hur jag lyckas konservera formen till våren!

Dubbla löppass idag alltså, även om de var korta känns det som en skön revansch för gårdagen. räknar till 30/50 pass avklarade. Noterar att det äntligen är färre antal pass kvar till nyår än det är dagar!

Ha en skön kväll alla!

fredag 9 december 2011

Dålig planering åsså lite storm på det!

Det blir ingen träning idag, bara att inse! Helgen kommer bli späckad om jag ska komma någorlunda i fas i #50challenge! Wish me luck!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 8 december 2011

Skönt slut på seg dag!

De armarna de armarna! Grym träningsvärk idag. Tar det som ett tecken på att jag i alla fall tog i igår!

Har inte haft någon höjdardag, vet inte varför. Sovit dåligt, svårt att ta mig för saker, lite allmänt seg. Det är det där med sömnen....fast i natt var det faktiskt inte Lillkillen som höll mig vaken och det känns ju på sätt och vis rätt fånigt. När jag för en gång skull FÅR sova så KAN jag inte. Dumt!

Hade ingen lust att springa idag och bestämde mig tidigt. Glad för det när jag såg kvällens väder. Tydligen är det nytt busväder på G. Just nu är det blåst och ösregn som gäller här i Göteborg, julstämning! :-)

För att trots allt få ihop ett träningspass rullade jag ut yoga-mattan, körde några solhälsningar och några sköna övningar från den här suveräna boken. Att yoga för att "få ihop träning" kanske inte är riktigt rätt syfte, men det skulle visa sig att det här vad precis vad jag behövde. Det kändes som att kotorna i ryggraden hoppade upp och la sig på rätt plats, stelheten i axlar och vader släppte och jag kände mig rent allmänt lugnare och nöjdare. Det här med yogan kanske är något som ska utvecklas under nästa år? Tror inte den gör så stor nytta för en så sporadisk utövare som jag :-)

För att behålla den sköna känslan planerar jag nu att tappa upp badkaret, fixa till naglarna lite och föna håret. Imorgon ska jag för en stund lämna "mammabubblan" och bege mig ut på officiella uppdrag där det inte passar med flottigt hår och bananfläckig t-shirt...avslöjar mer senare!

onsdag 7 december 2011

#50challenge - det tar sig!

Mer än halvvägs idag. Körde ett kort men intensivt (som vanligt var jag sen och hade inte så mycket tid) pass på löpbandet. Försökte att inte fega med hastigheten. Visualiserade Jillian Michaels stående framför mig "You can do it! Hands of those bars". Jag har väldigt livlig fantasi när jag är trött :-) Löpningen kändes bra, hade jag haft mer tid så hade det nog blivit nytt rekord på 5K, nästa gång så!

Körde även ett skivstångspass. Försökte även här tänka, inte fega. Är alldeles för mesig när det kommer till vikter. Varför är jag det? Orkar man inte så går det ju faktiskt att lägga av. Slängde på massor där jag vet att jag är stark, rygg, axlar och ben. Lite mer där jag vet att jag är lite klenare, armar och bröst! Och vet ni vad? Jag orkade...

Våga utmana dig själv och gör något som du tycker är lite lite jobbigt. Känslan när man klappar sig själv på axeln efteråt är oslagbar!

Låt inte vikten hindra dig!

Men oj vilken uppståndelse det här inlägget hos Träningsglädje fick. Över 100 kommentarer har hon fått, bara positiva vad jag kan se. Vill du bli peppad så läs varenda en. Läs också reaktionerna hos till exempel MarathonMia, Jessica Clarén och Sportyspice.

Jag tror att alla är överens om följande, smal som tjock låt inte vikten hindra dig. Vem säger att du inte kan springa bara för att du väger några kilo för mycket? Eller träna på gym om du är en "tunnis"? MarathonMia skriver "vill man så kan man" och det är jag beredd att skriva under på, det krävs bara lite träning!

Så använd inte din vikt som ursäkt. Övervinn alla fördomar och så kallade ideal!

Ny utmaning?

Sugen på att börja träningsåret 2012 på bästa sätt? Kolla in den här utmaningen. Jag har inte bestämt mig, men är väldigt sugen! Hänger ni med?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sömn, jag har saknat dig!

Han den lille har haft en riktigt dålig sovperiod. Svårt att somna, vaknat titt som tätt, inte velat sova själv och vaknat tidigt på morgonen. Det händer då och då, men som tur är inte så ofta. Det brukar oftast sammanfalla med att det dyker upp nya tänder.

Jag blir knasig när jag inte får sova, går omkring med huvudvärk och känner mig nästan lite sjuk.

Men i natt kom vändningen, hoppas jag! Det var lite svårt att somna, vaknade till en gång vid 22, drack vatten vid 03, vaknade och drack lite mer vatten på morgonen när maken gått upp och sov sedan till 8:20!!! Det märks att han har mycket att ta igen!

Nu ska vi försöka fylla den här dagen med roliga aktiviteter och mycket utevistelse så nästa natt blir ännu lite bättre!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 6 december 2011

Det smala är inte alltid det sunda.

Ni vet de där människorna som kan äta precis vad som helst, utan att gå upp ett endaste gram. De äter och äter, men ingenting händer. Ett tag ville jag vara en sådan människa, jag tyckte att det verkade otroligt praktiskt. Jag tror inte att jag är ensam. Smal är det ideal som många strävar efter. Att det är så är kanske inte så konstigt, övervikt ställer till det på många punkter och det verkar ju så enkelt att vara smal. Eller?

Jag har några gånger fastnat framför ett ganska vidrigt program på tv3 som heter "Supersize vs Superskinny". Trots att det är ett ganska vidrigt program är det rätt så intressant. Mycket kortfattat ska en gravt överviktig person byta diet med en gravt underviktig. Det intressanta med programmet är att, när vad deltagarna äter analyseras, visar det sig ganska ofta att det är den överviktiga som äter sundast. Anledningen till varför de överviktiga går upp är för att de äter alldeles för stora portioner. Det finns undantag, det är inte så här i varje program, men visst är det ändå intressant?

Fattar ni min poäng? Det går inte att sätta likhetstecken mellan smal och sund. De där som äter precis vad som helst utan att gå upp ett gram, hur ser de ut på insidan? Tänk också på hur ofta man ser smala människor som röker. Ingen match att springa ifrån dessa! :-)

Nu menar jag inte att alla smala människor är osunda och självklart är inte alla överviktiga människor sunda. Med övervikt kommer ofta många bekymmer med hälsan. Men vad betyder egentligen smal och tjock? Vad är egentligen normalt? Jag har försökt tänka bort de etiketterna, istället för att sträva efter att bli smal strävar jag efter att bli sund och vältränad. Jag är helt klart normalviktig men skulle säkert kunna banta ner mig några kilo till om jag ansträngde mig, men varför skulle jag? Det skulle inte ge mig något och förmodligen skulle jag inte orka träna lika mycket då.

Om ni ännu inte förstår min poäng kan ni titta in hos den här tjejen. Är hon tjock? Hon kallar sig själv för det och visst är hon stor och en bit från det så kallade idealet Men kan man verkligen vara tjock och klara ett maraton på löpband? Sara har klarat det och mycket annat. Det går att sätta många etiketter på henne, jag känner henne bara genom bloggen, stark, vältränad, modig, hälsosam, men tjock? Knappast!

Avslutningsvis vill jag ge ett råd till dig som kämpar med vikten. Flytta fokus, fokusera inte på vad vågen visar, fokusera på hur du mår. Vad vågen visar säger egentligen inte speciellt mycket!

Slut på dagens långa pladderinlägg! Må så gott alla!

söndag 4 december 2011

Orutinerad gymbesökare!

Jag tog tag i saken, tog med mig gymväskan och drog till gymmet. 5 km på löpbandet var planen och så blev det. Fegade lite med hastigheten, egentligen tror jag att jag har mer fart i mig men men....det går snabbare än på asfalt i alla fall. Nästa gång ska jag vara lite modigare och vrida på rejält.

Förutom löppasset var planen en dusch i lugn och ro och kanske en stund i bastun. Men tji fick jag, min välpackade träningsväska innehöll....ingen handduk! Som tur är har jag nära hem...

Om jag nu räknat rätt återstår det 27 pass innan nyår. 27 pass på *ähmmm* 27 dagar...låter crazy men inte omöjligt. Några dubbelpass till så kan jag till och med kosta på mig ett par vilodagar! :-) Imorgon blir det inte vila men väl lite återhämtning, har bestämt mig för att inte springa i alla fall...benen behöver vila!

Träningsväskan packad!

Nej det blir nog inget långpass idag, men väl ett pass på gymmet! Ska bara försöka samla ihop tillräckligt mycket energi för att ta mig dit!- Posted using BlogPress from my iPhone

Ni vet den där känslan...

efter en kväll med pizza och alldeles för mycket smågodis. Du vaknar hungrig men ändå känns magen full. Du är svullen till och med i ansiktet och trött trots att du sovit längre än du brukar!

Det är ingen skön känsla, tur att det inte inträffar så ofta! Frukt och grönt och massa vatten får bli melodin för dagen!

Ha en bra dag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 3 december 2011

Dagens dubbel...

Den preliminära planen för dagen var långpass "broarna runt", det kändes dock inte så lockande när jag såg vädret. Ösregn och blåst! Körde ett supereffektivt poworkout-pass innan lunch "mest för att ha gjort nå't".

På eftermiddagen hade det slutat regna. Jag var trött och allmänt osugen. Bestämde mig för att skippa löpning men ändrade mig i sista stund. Drygt 4 kilometer i helt ok tempo kändes bra i benen. Om vädret är ok imorgon kanske jag tar det där långpasset då istället...

Räknar till 28 pass kvar till nyår. Det börjar kännas mer och mer rimligt.

Nu blir det "Så mycket bättre" och mys i soffan, förmodligen en tidig kväll då Lillen inte riktigt fått ordning på sömnen...hoppas hoppas hoppas det går bättre i natt!

fredag 2 december 2011

Bäst att hålla tempot högt för att inte somna!

Hade hoppats på att få sova i natt men Lillkillen hade andra planer. Tröttare än tröttast bestämde jag mig för att dagens strategi fick bli att aldrig riktigt koppla av, då hade jag nog somnat!

- Efter frukost och diverse morgonpyssel, tog vi en löptur med vagnen. Gick lite men sprang mest och fick upp pulsen rejält! Göteborg visade sig från sin bättre sida och vi fick till och med se lite sol! Totalt 50 minuter fick vi ihop, eller vi och vi...han den lille sov mest!


- Hemma igen blev det lunch helt i Lillkillens smak, stuvade makaroner och falukorv.- Efter dusch och lite innelek var det på't igen. Totalt 60 minuter PW med Lillen i vagnen.

- Till eftermiddagsmellis testade jag den så hett ombloggade "Skyr". Visst blev jag mätt men god...nja, jag är inte helsåld!- Lillkillen gör sitt bästa för att bli av med sin överskottsenergi, helt klart är att trötta barn inte fungerar på samma sätt som trötta vuxna! Tar en tidig middag, softar i soffan en stund innan Lillen stupar i säng.

Nu sitter jag här själv (maken är borta på andra trevligheter) kollar på "På spåret", käkar "fulchoklad" och dricker tranbärsjuice. Känner mig nöjd med att jag faktiskt fixade 2 pass i #50challenge, men nu är jag toktrött och kommer inte orka mycket mer!
Puss och gonatt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 1 december 2011

Nya tag imorgon!

Lillen har haft en dålig natt. Klockan 2 tyckte han att det var läge att gå upp och leka, det tyckte inte hans föräldrar! Snacka om att jag var en zombie imorse!

Idag har Lillen i alla fall fått leka sig trött med sin lilla kompis. Under tiden fikade jag scones med lilla kompisens mamma.

Någon träning blev det inte under dagen, inte heller under kvällen. Istället satsar jag på att vila mig i form, går och lägger mig innan klockan nio och loggar ut...


- Posted using BlogPress from my iPhone