måndag 30 april 2012

En sak jag gillar...

...är att strosa runt på Coop Sisjöns stora ekoavdelning.


Utbudet är gigantiskt, i alla fall med Göteborgsmått mätt.



Idag vände jag på några burkar från Renée Voltaire och suktade efter olika sorters nötsmör. Jag tyckte jag behövde något att pigga upp mig med!

Tyvärr blev jag lite snål och kom ut med ett örtte med citron och ingefära, linfröolja och valnötter (som jag planerar att baka något gott av). Teet var mycket gott med en stor klick honung, snart är jag nog tillbaka på banan igen...i löparskor!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inställt långpass!

Istället för att det planerade genrepet proppar jag i mig C-vitamin, ingefära, probiotika och honung. Huvudet känns tungt och bihålorna svullna. Inget halsont och ingen feber så jag hoppas att det inte blir långvarigt!

Idag blir det istället vila, ladda och njuta av det fina vädret! Hur firar ni Valborg?



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 29 april 2012

Den där soffpotatisen!

Jag har länge funderat fram och tillbaka över vad jag ska göra med den här bloggen. Inte för att jag inte gillar att blogga men det känns på något vis som att konceptet är slut. Jag ÄR ingen soffpotatis, frågan är om jag någonsin har varit det och om jag nu har det varför ska jag definiera mig utifrån det som har varit?

Nu har äntligen lite idéer börjat ta form i mitt huvud, det kommer bli stora förändringar. Exakt hur är inte klart så än så länge får ni hänga kvar här, ok?




En riktig soffpotatis! :-)

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 28 april 2012

Dagen i bilder...

Överväldigad över det ökande antalet besökare bjuder jag på några bilder från min dag! En helt vanlig lördag...om det nu finns sådana!









Lekparkshäng, vårsol och loppisfynd! Älskar Majorna! <3



En slarvig lunch - som resulterade i ett klassiskt blodsockerfall inne på Willys! Lyckades undvika godishyllorna med svepte en proviva i bilen! Nybörjarmiss :-)



Min första Pippi Långstrump-runda, 6 kilometer med godkänd fart och sällsynt lätta ben. Jag kan nog lära mig älska de där strumporna!



Kvällssysselsättning - två filmer kvar...om vi nu orkar!

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 27 april 2012

Välkomnar nya läsare!

Upp och hoppa-Sofy skrev en väldigt trevlig presentation av min blogg och vips steg antalet besökare i höjden! Jag säger hej och välkomna hit, jag lovar att inspirera och peppa er så gott jag kan! För att komma in i matchen och få reda på vad den här bloggen egentligen handlar om skulle ni kunna läsa om: Min tjejklassiker när allting började, Vätternrundan som gick så mycket bättre än väntat, Göteborgsvarvet, det första, strategin och målsättningen inför mitt andra!

Om ni nu inte orkar läsa allt kan jag sammanfatta med några goda råd: det är aldrig för sent att börja, tro på er själva, våga sätta upp djärva mål och skit i vad andra tycker! Lycka till var ni än är i er träning!




Kommer ni ihåg godislöftet?

Ingick ett godislöfte med min man efter den stora påskfrossan. Till en början gick det alldeles strålande. Jag åt godis en dag i veckan, det som blev över (ja det är sant man behöver faktiskt inte äta upp allt) sparades till veckan efter. Men den här veckan har varit svart, jag erkänner jag har fuskat...massor.

Som vanligt gäller inga ursäkter men jag tror att orsakerna till mina snedsteg har varit jobbstress, sjuk lillkille, trötthet och så klart matslarv. Men jag ger mig inte utan tar nya tag nästa vecka.

Värre än ett brutet godislöfte är kanske att jag inte sprungit en meter sedan i måndags. I måndags sprang jag förvisso stentufft intervallpass med Friskis i strålande solsken! Jag sprang med nyvunnet självförtroende sedan senaste långpasset. Ett självförtroende jag tänker hålla fast vid!

I morgon räknar jag med att komma ut på ett kortare "väcka-benen-pass" och innan april är slut ska jag springa ett lååååångt pass som ett genrep. Två veckor kvar nu...kämpa Mia!

söndag 22 april 2012

Ett långpass värt att minnas....

Jag måste försöka dela med mig av känslan under dagens långpass, lite kort så här innan sängdags! För ibland är det så, man hittar precis rätt känsla för det man ska göra. Idag var det så.

Vecka efter vecka har jag slitit med mina intervaller, jag har sprungit backe upp och backe ner, sprintat mellan lyktstolpar och försökt ge allt i de där sugande långa intervallerna. Allt för att bli lite...bara lite snabbare! Vecka efter vecka har jag också sprungit distans och klagat högljutt DET HÄNDER JU INGENTING - JAG ÄR FORTFARANDE LIKA LÅNGSAM!

Men nu är det väl så att löpning är kanske 50% fysik och 50% mentalstyrka. Idag valde jag att lyfta fram min mentala styrka. Jag sprang en välbekant runda ("broarna runt")  och fokuserade på att hålla hög fart och bra teknik, visst dök en liten stelhet upp i ryggslutet och i baksida lår, men jag valde att inte tänka på det. Det gick bra...det flöt på! Jag kände själv att jag sprang fortare än jag brukar, men blev inte tröttare och pulsen steg inte överdrivet!

Kanske var det så att jag hade rätt inställning, kanske är det så att de där j**la intervallerna äntligen börjar göra någon nytta Vad vet jag, jag är hursomhelst grymt nöjd. Fick ihop 13,4 kilometer, farten låg väl kanske en bit under mitt tänkta "varvet-tempo" men samtidigt mycket högre än vad den brukar göra. Och så var det den där känslan...

fredag 20 april 2012

Transportlöpning - första försöket!

Inspirerad av transportlöpningsdrottningarna Snorkkis och Miss Agda tog jag igår mina första transportlöparsteg!

Jag gjorde det enormt enkelt för mig och valde att springa hem, utan väska. Lämnade allt kvar på jobbet utom nycklar, mobil och plånbok som fick plats i jackfickan.

Det var lite segt att komma iväg, jag var ruskigt trött efter en lång arbetsdag och regnmolnen hopade sig på himlen. Men när jag nu hade släpat med mig alla kläder var det bara att göra slag i saken.

Efter 9,8 kilometer på delvis nya löpvägar var det mycket skönt att komma hem till färdig middag...färdigtränad! Jag är nöjd med löpningen, hade som vanligt lite för mycket kläder och blev lite varm men annars gick det helt ok!

En lite kul grej som jag noterade var att jag sprang om en väldans massa bilar som satt fast i bilkö.

Transportlöpning - bra för mig, bra för miljön, snabbt och enkelt!

Det här ska jag definitivt göra om!




Tunga moln men i övrigt fin utsikt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 18 april 2012

Starkare och snabbare!

Ryggen känns helt ok idag. Det fanns ingen tid för löpning men ett kort styrkepass hann jag med. Allt för att fixa till den där klena baksidan!

Det blev:

- 2 poworkout: "atletisk fettförbränning" - som uppvärmning - och "fast rumpa" - för den där klena rumpan.
- 4x10 höftlyft
- 4x10 "supermans" (?)
- 2 balansövningar
- Lite skön yoga-stretch


I morgon tänkte jag testa på det här med transportlöpning! Ser fram emot detta!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 april 2012

Skönt sega ben!

Kände den när jag gick nedför trappor idag och välkomnade den, träningsvärken.

Det BLEV träning igår! Härligt intervallpass med Friskis till råga på allt. Jag kände mig pigg och fräsch och allt kändes mycket bättre än förra gången!

Halvvägs in började jag dock känna av ryggen igen. Inte jättemycket men såpass att jag kände att jag inte kunde ta i för fullt. Det var lite frustrerande med tanke på att det annars kändes så bra men jag försökte fokusera på att få till någon träning i alla fall, hade jag varit själv hade jag förmodligen vänt hemåt!

Pratade med instruktören efteråt som menade att det förmodligen beror på att jag är svag i...rumpan! Blev plötsligt smärtsamt påmind om hur längesedan det var jag tränade styrka, för att inte tala om hur längesedan det var jag besökte ett gym!

Idag känns det bra igen, trots mycket stillasittande. Nu behöver jag och min klena rumpa vila lite men imorgon är vi tillbaka igen, lite piggare, lite starkare...


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 april 2012

Ofrivillig vila...

Vaknade med en välbekant, inte så trevlig känsla! Ont i ryggen! Blev tvungen att byta långpass mot yoga, inte mycket annat att göra, imorgon hoppas jag vara såpass bra att jag kan springa med Friskis!

Nu spikmatta, snart sova!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 april 2012

Tappat konceptet...

Det känns som att jag har tappat konceptet litegrann kring maten. Jag vill ju ha en avslappnad attityd och där ingenting ska vara förbjudet men sådant som är riktig skit (typ läsk och chips) är ytterst sällsynt.

Jag tycker absolut att man ska kunna äta allt men inte hela tiden och på den sista tiden har det kanske blivit lite väl mycket av...allt. Inte minst under påsken. Vad hände egentligen? Jag var ju så himla peppad, dedikerade till och med en låda i skrivbordet på jobbet till "mellanmålslåda" men där ligger det bara några gamla aprikoser och torkar bort...nej det är visst dags för en liten uppryckning. Det blir ingen challenge den här gången, har inga kilon att gå ner, utan bara en "Skärp till dig hörru"!

För att skärpa till oss lite har vi återinfört lördagsgodis här hemma. Det innebär att en dag i veckan är det ok att äta chips, godis, fikabröd eller vad man vill i rimlig mängd. Andra dagar är det strängt förbjudet. Egentligen är ju förbud mot mina principer, men ibland kan det behövas för att bryta en dålig vana. Att säga att det är ok att äta "vad som helst" en dag i veckan är också lite konstigt för på sätt och vis kan det bli så att man "måste" äta något onyttigt för att jag...får.

Som synes är jag lite dubbel till detta med "lördagsgodis" men det har fungerat tidigare som ett sätt att få ner sockerkonsumtionen (i mitt fall) därför får det en ny chans. Vi kör i alla fall fram till varvet! Någon som hänger med?

Det går faktiskt att äta gott utan en massa konstgjorda färgämnen och socker. Kolla in vad vi åt till fredagsmys den här veckan:
 Nötter, vindruvor, grönsaksdipp, hempoppade popcorn...gott va?


Förutom att skärpa till godisätandet satsar jag på bra mat, ordentliga mellanmål (särskilt under träningsdagar) . Inte så stora förändringar med andra ord, bara en liten uppskärpning.

 

Dagens pass!

De negativa tankarna från det ruttna torsdagspasset har lämnat huvudet. Tyvärr satt en del av det där passet kvar i benen, det känns verkligen att jag kört hårt den här veckan. Dagens pass blev lite likt torsdagspasset i upplägg, varvade backar, korta och långa intervaller och avslutade med ett snabbt varv i Slottsskogen på en dryg kilometer. Totalt blev det 7,5 kilometer.

När jag lufsade hem i regnet (nedvarvning ska inte underskattas) kunde jag inte låta bli att tänka på gamla Soffpotatis-Mia. Hon som gärna tränade men bara när hon verkligen kände för det. Hon hade aldrig stuckit ut och sprungit i det här vädret! Men det var då och nu är nu, no more soffpotatis!

torsdag 12 april 2012

Hur laddar man om efter ett riktigt ruttet pass?

Sprang med Friskis idag, som vanligt kul och givande. Men jag, var en betongkoloss! Jag kämpade verkligen järnet men fick inte riktigt lön för mödan! Så segt! Nu gäller det att ladda om för nya, bättre pass...frågan är bara hur?

Kämpa Mia!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 april 2012

Skotest!

Egentligen var det vila idag men jag kunde inte hålla mig. Var tvungen testa nya skorna! Sprang bara knappt 3 kilometer men kände mig smidig som en katt och snabb som en vessla....eller kanske inte, men bra kändes det!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nya skor!

De gamla rosa trotjänarna från Asics har blivit utbytta! Mina första från Saucony. Mycket snygga och sköna! Fick som vanligt trevligt bemötande och proffsig hjälp på Löp och sko i Göteborg.

Nu vill jag bara ut och springa, känner mig redan lite snabbare!



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 10 april 2012

Ett backpass!

Fortsätter att utmana mig själv med tuffa intervaller av olika slag. Idag blev det ett backpass som komponerades allt eftersom. Det vill säga, när jag kom till en backe gav jag järnet istället för att sakta ner! Kronan på verket blev 3 vändor i Säldammsbacken innan jag lufsade hem igen!



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 8 april 2012

Jag kämpar, jag kämpar...

Japp det blev träning idag också. Efter heldag på Skansen tog maken med mig på ett kort men intensivt intervallpass i skogen! Efter lugn uppjogg körde vi 20x20s med 10 s vila mellan, 5 minuter lugnt för att få ner pulsen lite och sedan 10x40s med 20 s vila mellan avslutningsvis lite nedjogg och taktiksnack!

Precis som igår började det tungt, men jag kämpade mig runt. Ett tag sviktade humöret och jag klagade högljutt men efter en vass kommentar från maken ("det hjälper ju inte att du tänker så negativt"), höll jag tyst och riktade energin ner i benen istället! Nöjd och trött!


Tröttröda kinder matchar snyggt med min nya tröja!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 april 2012

Glad påsk!

Firar påsk hemma hos mor och far. Passade på att springa i skogen med maken som farthållare. Det blev en runda på drygt 5 kilometer, det gick ruskigt tungt från början, all kondition kändes som bortblåst. Hade jag varit själv hade jag säkert börjat gå, men jag hängde i och kämpade på. Mot slutet gick pulsen ner något och jag lyckades öka farten. När vi såg målet peppade maken mig till och med till en spurt!

Varför blir det alltid så? Det går tungt som sjutton men sedan har ändå alltid krafter kvar. Jag kanske alltid borde springa lite längre än jag gör :-)

Nu vilar vi och laddar för nästa pass, kanske redan imorgon!

Glad påsk på er!






- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 april 2012

En mittemellan lösning...

Men nä, ingen löpning idag heller. Positivt dock att jag känner mig starkare och att allergimedicinen verkar fungera. Trots löpskolk blev det ett pass hemma, NTC "Fighter fit", en lagom svettig kompromisslösning! Gula skorna kändes riktigt påskglada! :-)


Förresten, vem tillfaller påskgodiset om det inte kommer några påskkärringar?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Godmorgon bloggen!

Sedan vi sågs sist har jag hunnit fylla år, 35. Det känns helt ok, jag klagade bara lite. Någon löpning har det inte blivit sedan den där urdåliga rundan i måndags men idag tänkte jag ta en lugn testrunda, denna gång med allergimedicin. Har kommit på att det snurrar en del pollen i luften och misstänker att det var det som gjorde mig så sänkt i måndags!

Nu väntar sista jobbdagen innan ett långt, härligt påsklov! Jag ska göra mitt bästa för att undvika den där godiskorgen på arbetsrummet, igår gick det inte så bra :-)

Ha en bra dag!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 2 april 2012

Ok nu kämpar vi på!

Det går upp och det går ner! Det där halskliet försvann under dagen men tröttheten och snuvan hängde i. Klokt nog skippade jag stenhårt intervallpass med Friskis men tänkte att en lugn runda på egen hand orkar jag nog med.

Det blev drygt 4 kilometer på tunga, stela ben och med ett huvud fyllt av negativa tankar. Uppenbarligen är jag inte helt 100, skitskitskit! Nu gäller det att vila och peppa så att det inte blir värre än vad det är!

Imorgon blir det vila...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Börjar sådär...

Det som skulle bli en superduperpeppvecka börjar verkligen sådär. Vaknar med ett litet kli i halsen och en snorig näsa. Som om inte det vore nog lyckas jag radera en jättefin kommentar från Träningsglädje-Sara, klantigt! Nu gäller det att vända det här, heja mig!

Lillen verkar pigg och frisk i alla fall och får åka till förskolan idag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 1 april 2012

En riktig skitvecka lider mot sitt slut!

Vissa veckor är det svårt att få ihop allt. I tisdags blev det 6 kilometer och idag 6 kilometer i riktigt lufstempo, that's it, det är allt som hunnits med. Men nästa vecka blir det bättre, då ska jag träna och blogga, fylla år och jobba och fira påsk. Förhoppningsvis får jag tid att sova ordentligt också, det har varit lite si och så med den biten nu i helgen.

Vi ses hörrni!